El Purple Washing és un terme que designa les pràctiques que algunes empreses que utilitzen per a millorar els seus beneficis i imatge usant com a excusa campanyes puntuals a favor de la igualtat de gènere, sense que hi hagi un compromís real amb la causa.
La igualtat és un pilar fonamental del Drets Humans i aquesta només és possible si es treballa amb rigor i respecte. El que projectem cap a fora ha de ser una conseqüència del que realment som i fem com a empresa i com a marca.
Podem crear una campanya per al 8M si no garantim la igualtat en el nostre equip i la nostra cadena de proveïdors? Si no tenim plans de conciliació i salaris justos? Si no hem creat un pla d’igualtat o una estratègia enfront de l’assetjament? Una empresa que “es suma” al moviment feminista sense un compromís real té unes altes probabilitats d’acabar amb una crisi de reputació.
D’altra banda, que els mitjans de comunicació s’omplin de missatges feministes durant un dia concret crea una falsa il·lusió d’èxit. Durant el mes de març les televisions, els perfils socials de marques i ciutadania, les tertúlies, les jornades universitàries… tot gira al voltant del feminisme. Per un moment semblés que tota la societat està bolcada en aquest tema.
Per exemple, el 8 de març del 2021, Burger King UK va decidir unir-se a la lluita feminista i a la commemoració del Dia Internacional de la Dona en publicar en el seu compte de Twitter:
“Les dones pertanyen a la cuina” per a després comentar “si elles ho decideixen, pel seu lloc. I encara així només el 20% de xefs són dones. Estem en la missió de canviar el radi de gènere en la indústria dels restaurants en empoderar a les treballadores a perseguir una carrera culinària.”
Si bé el missatge buscava empoderar a les dones a seguir una carrera culinària, aquests ho fan mitjançant un micromasclisme que reforça estereotips de gènere.
Per més informació podeu contactar amb el departament laboral: laboral@cigassociats.com